Рузи модарон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
       РУЗИ МОДАРОН



Байни рузхои аввалини бахор

Рузе хаст – рузи модарони гамхор,

Рузи некест, рузи фораму дилкаш,

Рузи мехр аст ба модарон пешкаш,

Рузи ид аст он – иди мехрубони,

Иди мухаббату иди кадрдони.

Барои хама, дар тамоми чахон

Иди дигаре нест бартар аз он.

Модарон, ки худ чун бахор зебоянд,

Ба хусни худ чахонро меороянд,

Дар чунин руз низ зи худ бепарвоянд,

Чун хамеша онон дар фикри моянд.

Чунки доимо саршори вафоянд,

Дар вафодори пуртар зи дарёянд.

Табиат чехра бикшода дар он руз

Хамегардад басе гамхору дилсуз,

Зи хар су чах-чахи мургони хушхон

Кунад пахн васфи модар то ба кайхон,

Замини гулпуши сабзкабо дар бар

Ачаб густурданист зери пои модар…

Кош тамоми рузхо дар давоми сол

Чунин мехр ба модарон мегашт ирсол!



                08.08.2014 с.