Обiцянка на свiтанку. Колискова

Тамара Полякова 4
Ромен Гари "Обещание на рассвете"


Ти зможеш - я вірю, ти зможеш - я знаю
Спуститись до пекла, дістатися раю, 
Даси обіцянку мені на світанку,
Людиною бути навчаються змалку.

Ти будеш красивим, ти будеш хорошим,
Розумним, і матимеш жінок та гроші,
Послом, дипломатом, митцем-ким завгодно  ,
У Лондоні будеш вдягатися модно,

Ти зможеш- я вірю, я знаю - ти зможеш
Пройти крізь війну- тобі бог допоможе, 
Літак тебе винесе з бою,  як птиця,
Зустрінеш у Африці синю слоницю

Ти житимеш довго, за все моє горе, 
А поки нехай заколисує море,
І Ніццу нагадує в душном Парижі,
Спить аркушів купа на полиці книжній...

Життя ще попереду, ти все це знаєш,
І жити за двох мені пообіцяєш.
Без мене ти зможеш, я вірю і знаю.
І з неба тебе берегти обіцяю.