Зимистон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
       ЗИМИСТОН


Ана боз зимистону шамол
Уллос заданду шаб ёфт кашол:
Набувад дилгармї ба коре,
На фурўѓ аз сўhбати ёре,
На нишасту на нишот, на нур,
На шуое бар дили зи ѓам пур,
На ба рўз орому на фароѓ,
На ба шаб даракест аз чароѓ,
На ба дил меѓунjад китобе,
На ба чашм як пинаку хобе –
Xама дам гузарон аст пурдард
Дар кунjи торик кулбаи сард…

                Декабри 2009