Шабнам. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
          

           ШАБНАМ


                «Шабнами рўи гул бо он hама кўтоhумриаш зебост.
                Пас зиндагии кўтоh, вале пурмазмуну зебо беh аз
                умри дарозу бебор ва бемазмун».
                Таhминаи  Мисроб



    Чу Таhмина бишуд шайдои шабнам,
    Шуданд беихтиёр чашмони ман нам.
    Чаро дилгир шуда аз хашми даhр ў
    Гирад бар сар чунин афкори пурѓам?

    Бибояд ў бинозад аз jавонї,
    Биболад у зи аќлу аз тавонаш,
    Биорояд ба hуснаш зиндагонї,
    Сароида ѓазалhои равонаш.

    Xамеша чашми бебокаш дурахшад,
    Бидида рўзи неку авjи кораш,
    Худаш беhтар зи гул накhат бубахшад,
    Ки гул шармандаи чашми хумораш.

    Агар он накhату гулhои хушранг
    Ба ошиќон даме хуштабъи оранд,
    Аз он зебоии ќалбу зи фарhанг
    Xамеша ќатраhои некї боранд!

                2007