Дивилось небо синiми очима

Любовь Дуля Шевчик
Дивилось небо синіми очима,
І падали  дрібні додолу  сльози...
Губилася блакитна даль незрима,
В височині, де  гуркотіли грози.

Все блискало, гуло і  захлиналось...
Стихії біль  було не передати:
«О небо синьооке , що це сталось?
І доки будеш скрушно,  ти ридати?»

І ніби голос з висоти тремтячий
Почувся крізь громи і блискавицю:
«За вами, необачний люде, плачу,
І через вас ллю сльози, як водицю!

Що не впізнали ви живого Бога,
Відкинули любов Його величну!
Й не чули, як до вічного чертогу,
Ваш ніжний голос,  із благанням кличе!

Бог в жертву дав улюбленого Сина,
І все - заради вашого спасіння!
А вам лиш треба -визнавши  провини,
Схилити перед Ним свої  коліна!»

...
Коли  закриють сиві хмари   сонце
І краплі-сльози проливає небо,
Задумайтесь,  можливо плаче  Хтось  це?
Й повірте! - вам іти до Бога треба!
~ДЛВ~