Дали и кучето е като мен, Тъга по мама

Величка Николова -Литатру 1
Дали и кучето е като мен
(Тъга по мама)

Навън е топло,
ала в душата ми
студее.

Звездите светят,
но пред очите ми
тъмнее.

От сутрин – рано –
на мен сърцето ми е в
рани.

За теб тъгувам
и не от вчера или
лани…

Бездомно куче,
неспирно вие по
луната…

Дали и то е…
без майка вече на
земята?!

Литатру
09.08.18
България, София

1- во стихотворение - в 2018 г. ("Лучи надеждъй")