Само луната вижда любовта ми

Величка Николова -Литатру 1
Нощта хладнее,
а мигът се лее
на тънки струйки и душА жарее.

Вълчица вие,
а бокалът пие
от жадни устни и си тъжно пее.

Звезда тъмнее.
Гора немее.
Те радват ли се или ми завиждат?

Луна – погача,
пробива здрача,
челото свежда, любовта ми вижда!


Литатру1
България, София
07: 10