A Rat surrendered here by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Раскрыт и жалок трус...
Лобзаний краткий вкус,
обман, озноб.

Грязниться за пустяк -
пусть ухо держит всяк
востро.

Любезнейший капкан
к охоте рваных ран -
столь падок он:

Соблазн - несносный друг,
покинет он ваш круг
с трудом.





*******************************
A Rat surrendered here by Emily Dickinson

A Rat surrendered here            
A brief career of Cheer          
And Fraud and Fear.               

Of Ignominy's due               
Let all addicted to               
Beware.               

The most obliging Trap          
Its tendency to snap             
Cannot resist --               

Temptation is the Friend         
Repugnantly resigned             
At last.