Ба хамсабакам Мираббос Увайсов. Акростих

Абдукаюм Мамаджанов
    БА УВАЙСОВ МИРАББОС

Марде, ки бизад лаjом аспи муродро,
Идрок намуд маънии ѓуссаю шодро,
Роздон  шуду  рознигаhдору вафодор,
Авсоф  намуд андешаву  адлу додро,
Бо номи Худо бизисту дар hаёташ
Бардошт ба фалак маќоми эътиќодро,
Озодмардест, ки таъриф hамекунад Кўлканд
Сифоту маќоми некў шерниhодро.