Ба аммаам Хосиятмо. Акростих на таджикском

Абдукаюм Мамаджанов
 

      БА АММААМ ХОСИЯТМО



Хирад  з-аввал будаст хосияти ту,

Омилу амали ту, нияти ту.

Савдои замон гашт гарону, лекин

Имон намуд ќавї моhияти ту.

Яздон паноhат диhаду биhифзад

Табъи хуши туву офияти ту!

Моро зи муhаббату зи дустдори

Омад чунин шеър ба таhнияти ту.