Гапи хамсинфон. Мувашшах. Акростих на таджикском

Абдукаюм Мамаджанов
   ГАПИ ХАМСИНФОН

Гарчи сапедиhои сар ба мо 
 
Аз гузашти умр хабар медиhанд,

Парво надорем, к-ин лаhзаhо 

Инак ба дил боз асар мениhанд.

Xар дам садое дар ниhоди мо

Арзи вjуд мекунад бас hазин:

-Меъёри умр аст гар нишоти мо,

Сармасту беhушем аз ин чаро?

Инону ихтиёр куjо шуданд,

Навмедї зи чист дар нигоhи мо,-

Фонусу шамъи аќл фано шуданд?-

Огаh нестанд чаро аз оhи мо?

-На ин тавр аст,- гўяд идроки мо,

Ин гапест пурнур  з-иштироки мо

                10.04.2017

___________________________________________

PS: http://www.stihi.ru/2020/05/13/3067