Ба Бобокалонов Абдурахим. Акростих на таджикском

Абдукаюм Мамаджанов
 

БА ДУСТ ВА БАРОДАРАМ
АБДУРАХИМ БОБОКАЛОНОВ

Басо шахру дех дидам,
Одамони нек дидам,
Бободархонро вале
Ободу базеб дидам.
Кони тилло бад набуд,
Адрасмон хам хушнамуд,
Лек сохили зебою
Оби Пунгаз хуш рабуд.
Ними умрам дар сафар
Олмалик ё шахри дигар,
Вале Багали Гарма
Аз дил заду аз чигар:
Боду хавояш писанд,
Дархол бо завки баланд
Умеди чашма карда,
Рахондам обе аз банд.
Аз чашма дашт бустон шуд,
Хама мардум шодон шуд,
Иззати Абдурахим
Мумкин аст, дучандон шуд!

                27.06.2017