Ба Сулаймонов Холмат. Акростих на таджикском

Абдукаюм Мамаджанов
 БА ДУСТ ВА БАРОДАРАМ
  ХОЛМАТ СУЛАЙМОНОВ

Хушиhои зиндагї дар сўhбати дўст дидаї доим,
Огаhдилї намуда, тухми некї коридаї доим.
Лафзи ширину чашмикордонї з-он, ки мудом хоси туст,
Маслиhатhо хайрандешона ба ёрон додаї доим.
Армуѓонест бас гуворо hар маслиhат, к-омад зи дўст,
Тавоностї, чунки мисли Xотам озодаї доим!

                09.09.2017