Ба Насибали Бегматов. Акростих на таджикском

Абдукаюм Мамаджанов
БА БЕГМАТОВ НАСИБАЛИ

Насибат гаштааст ин номи зебо,
Аз ин фахру бимон доим шикебо.
Сабурї чун намої пешаи худ,
Инону ихтиёр, андешаи худ,
Ба рўят боз гардад дарвозаи бахт,
Азизи халќ шавї, фарзонаи тахт.
Лаболаб мешавад jомат зи шодї,
Иморат  мешавад бар ту имодї!