На Iвана, на Купала

Клавдия Дмитрив
На Івана,на Купала,
Це з споконвіків
Можна бачити на річці
Багато вінків.
Їх плели дівчата з квітів,
І з чар-зілля теж,
Бо бажання вплели в квіти:
Кохання без меж.

           ПРИСПІВ

Ой,на Купала,та Купальська ніч.
Ой,на Купала,та не в тому  річ.
Ой,на Купала всі вінки плетуть.
Ой,на Купала ватру розведуть.

На Івана,на Купала
Будуть ворожить.
Кожна дівка знати хоче
Кого полюбить.
То плели вінки із квітів
І йшли до ріки.
Папороть шукали в цвіті,
Пускали вінки.

           ПРИСПІВ

На Івана,на Купала
Це такий звичай:
Вінок дівка плести мала,
Варить Іван-чай.
Ну,а місяць повний світить,
Освітлює путь.
Підганяє вітер хвилі-
Віночки пливуть.
               

          ПРИСПІВ
06.07.2019 р.