Все в свiт згустилося

Павло Гай-Нижник
            ВСЕ В СВІТ ЗГУСТИЛОСЯ

Все в світ згустилося у виворіт з безодні,
Повз сяйво і чрез тло. Без зламаної тіні.
Примарні зло й добро в єстві єдинородні
З безчасся віку. Прірви пульс в склепінні
Мережива незнаного. Такі ігри Господні:
В зляганні смерті і життя. Епічні і нетлінні
Й без сентиментів. Ввічнено природні…
Чуття ж і дух чомусь у дар – лише людині.

                Павло Гай-Нижник
                30 червня 2019 р.