Отрута

Таисия Цыбульская
Ти отрутою влився у кров, увірвався у вени,
ти - видіння, навіяне заклинанням Марени*,
ти, мов цвіт на Купайла - шукати довіку!
За який жінчин гріх бог створив чоловіка?
За яку бог скарав превелику провину,
до кохання проклавши місток із калини?
Через Чорну ріку не знайти жінці броду,
і хотілося б впасти із мосту у воду,
і хотілося б в рай, так гріхи не пускають,
і стоять на містку, ті, кого не кохають.
Ти отрутою влився у серце, запікся на дні,
і велике кохання застрягло в грузькому багні,
ти, мов цвіт на Купайла - шукати довіку,
за який жінчин гріх бог створив чоловіка?


*Марена - божество Наві, темної ночі, страшних сновидінь, хвороб, смерті, примар. Володіння Марени, відповідно до давніх легенд, знаходиться за чорною річкою Смородиною, яка розділяє Явь і Навь, через яку перекинуто міст з калини, який охороняється змієм.

07.07.2019