Ба Орипов Одирмат. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
БА ХАМСИНФАМ
ОДИРМАТ ОРИПОВ

Он кадар ин шахсро табъ нозук бувад
Дар нишастеву сухбате бо дустон,
Иззату хурматро то сохиб шавад,
Ростро бе шаф-шафе месозад баён.
Мудом аз мардуми носкаш аст безор,
Аз дуруггую аз майпарастон,
Табиатан лек халиму беозор -
ОРИПОВ аст насаби ин дуст, ёрон.