Ба Холматов Фарходчон. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
БА ХАМСИНФАМ
ХОЛМАТОВ ФАРХОДЧОН


Хости, ки хамсинфон ахл бошанду тифок,
Орзуят - набудан бо ёре дар фирок...
Лахзаи бо дуст шахди хурсанди бувад,
Мехру окибат ин сарбаланди бувад,
Аз хаёти ёру дуст бохабар будан,
То абад бо хар якаш хамнафас будан -
Он хама бошад гуворою, лек замон,
Вориди бахс бинмуда чамъе одамон,
Фазли ононро, ки аз омухтан бувад,
Аз донишеро бо фахм омехтан бувад,
Равшани мебахшаду пурнур мекунад,
Хар якеро аз имон дил пур мекунад...
Одамият хоси туст доимо, эй дуст,
Дил ба дустон додаи, к-ин холе накуст.
Чо додаем мо низ туро дар дили хеш,
Он хама хостахоятро дар дили хеш...
Нанмо таъхиру биёвар духтари раз,
ГУСТУРДА СУФРАЕ НЕК, ШУРБОЧА БИПАЗ!