Воли

Шишикин Александр
Панове й пані розважайтесь,
Коритно-виборчі часи.
Дрімайте і не прокидайтесь,
Летіть умами в небеси.

Говорить слово муж державний,
Взирає паства у екран.
Нам серіал дають забавний,
Щоб приховати злий обман.

Сюжет знімають урналісти,
На правду нині дефіцит.
Брехливу дезу мода їсти,
Ще смі нагонять апетит.

Нас знову на сорти поділять,
Всих налаштують проти всих.
І люди в ненависть повірять,
Струмок любові вже затих.

За церкву нині десь воюють!
Мол хочуть Господа ділить.
А власті лиш бабло скирдують,
А в Бога за дітей болить.

Помолимося дружньо в храмі,
Стамбульський наш патріархат!
Не стать холопам козаками,
В два ходи ставлять шах і мат.

Про незалежність тулять казку,
Були під рашой, став госдеп.
Європа ще дає указку,
Зелену кнопку жме нардеп.

Було вже безліч партій різних,
Брихали ті нам зусебіч.
Обіцянок дали залізних,
Та звів діла їх параліч.

Баблопотоки йдуть в офшори,
А діти в Гарварди ідуть.
Розбещені у край мажори,
Батьки мандата їм дадуть.

Одні пани у кандидастах,
Тасують лиш колоду карт.
Скоти й бариги в депутастах,
Їх владний покорив азарт.

Майбутнє вкрали в України,
Віддали те у траст сліпий.
Брехлива лозунгова піна,
З екрану ти помиї пий.

Та вірую часи настануть,
Постане дубом Правди Дух.
Не правди бур'яни зав'януть,
І забуяє щастям луг.