Кенгуру

Олександр Мачула
(Із книги для дітей «Морські канікули»)

Серед пляжу понад вечір,
ігноруючи жару,
не торкаючи за плечі,
застрибали кенгуру.

Поділились чітко навпіл
і ганяють баскетбол,
мов черкаські наші мавпи –
хто кому закине гол.

Два ж гравці, з усіх найвищі,
щось завмерли по краях –
то вони на бойовищі
замість кошиків стоять!

10.07.2019