Малий тесля

Олександр Мачула
(Із книги "Дивні речі для малечі")

Щоб не тратив часу марно
інструмент ТимкУ столярний
в подарунок привезли.
Там стамеска і рубанок,
долото, пила, фуганок –
ще і циркуль чималий.

Він майструє для сестрички
із вільхи нову поличку,
щоб лежали там книжки,
олівці стояли поряд –
милував порядок погляд
і дівчачі іграшкИ.

Тесля дошку відпиляє,
акуратно обстругає
і заб’є у кут гвіздок.
Він батькам допомагає,
хоч малий, та уже знає,
у столярній справі толк!

11.07.2019