В разпукването на зората

Йорданка Радева
автор: Йорданка Радева

в разпукването на зората
са родени всички изгреви
взели си цвета с нюансите
от слънчогледите
денят се усмихва в огнено
отначало още уморен
на кокили яхнал свойте пътища
мъглите да разсее

в разпукването на зората
докосват звуци от дълбините
като медовина
тогава
когато ме докосваш
а аз и ти
в часа на ранната зора
в щрих от новата картина