Караткев чу В. С

Тамара Краевская
Пісьменнік з.явіўся ў Аршанскай старонцы
Не проста каб жыць,а зямлю праслаўляць:
Бязмежныя нівы, залітыя сонцам
І водар травы лугавой у сенажаць.

Яшчэ хлапчуком ён падоўгу бывала
Глядзеў у захапленні на воды Дняпра,
Каб сілы набыць і ва ўзросце ў сталым
Па праве вялікім стаць мэтрам пяра.

Краіны заўсёды ён быў патрыётам,
Малою радзімай сваёй даражыў.
Вясёлым няўрымслівым слыў ён істотай,
За гэта народ яго вельмі любіў.

Гісторыю ведаў зямляк наш цудоўна,
 Таму дэтэктывы цікава пісаў.
І мовы быў знаўца, таму безумоўна
У творах эпохі ён дух перадаў.
11.07.2019 года.