Я вiдверто пишу, жодних слiв не стираю

Миклош Форма
Я відверто пишу, жодних слів не стираю –
безкінечні кохання листи.
Ти усі мої вірші давно уже знаєш.
Все про мене давно знаєш ти.

Я пишу, на чернетках рядки зберігаю,
щоб не втратити жодне зі слів.
Я пишу і тебе зрозуміти благаю,
все, що віршем сказати хотів.

Але знаю, що маю тобі розповісти
ще якусь відчайдушну деталь...
Яскравішає пам'яті вічне намисто,
і розказане – вже не печаль...