Тепла зустрiч

Олександр Мачула
(Із книги для дітей "Криничний журавель")

Бабка з дідом дуже раді,
зустрічають при параді.
Тут же поряд пес Бровко,
глек вартує з молоком.

Усміхнувся дід Микола
і запрошує до столу,
у бабусі від снаги
вже готові пироги!

В кухлі молоко із глека
дід розлив доволі легко
й зауважив, - Попереду
будуть ласощі із меду!

Тож на пасіку із дідом
їдемо після обіду.
Під посадкою, за полем,
зачекалися нас бджоли.

Це із крилами мурашки,
що одягнені в тільняшки,
дім для них - великий вулик.
Про комах таких ви чули?

В них аврал, звичайно, влітку –
облітають кожну квітку,
позбирають з них пилок,
бо у тому знають толк.

А у вулику зі взятку
в стільники, як у горнятка,
вже пахучий мед кладуть
і всю зиму ним живуть.

Тож дорогою, з криниці,
начерпаємо водиці,
та не тільки щоб умитись,
а бджілкам дамо напитись!

13.07.2019