помiж двох вогнiв... на укр. яз

Любонька
Намагаючись догоджувати іншим,
безумовно, можна втратити себЕ;
переплутавши в душі святе із грішним
особистість раптом нанівцець підЕ.

Небезпечно "поміж двох вогнів" стрибати,
бо перегоріти можуть почуття;
а роздвоювання у собІ - не жарти:
не довЕсти жодну справу до кінця.

І розмінюватись марно на дрібниці
не вартує, бо життя коротким є.
Журавлі у небі - не в руках синиці,
але кожному призначено своЄ.

Всіх зірОк зарАз не годен ухопити,
окрім тЕбе й дрУгі є "бажань ловці";
треба й кОмусь дар допомогти відкрити,
всі за Божою подобою - творці.

Кожен в галузі своїй - знавець і майстер,
головне - це остаточний результат,
а як жадібно за все підряд хапатись,
можна і самОму втратити талант.

Бесперечно, в світі геніїв чимало,
доля ж не усім дарована така,
заздрості не треба випускати жало;
запроваждує в життя Божа рука.

Не на кожному чолі "сім п'ядей" видно,
то ж немає сенсу їх собІ чиплять.
Краще виконати одну справу гідно,
аніж різних сім нараз розпочинать.


08/05/19/