Рояль

Любовь Дуля Шевчик
Затремтіли струни несміливо,
І сплелася з радістю печаль.
Пальці на клавірі творять диво...
Що ти виграєш мені, рояль?*

Не тривож забуті сподівання,
Знов відкривши пам`яті  вуаль,
Бо минулі болі і страждання,
Гру твою спинятимуть , рояль!

Хай лунає музика приємна,
І  летить мелодія у даль...
Я співати буду недаремно,
Тільки грай, не замовкай рояль.

Хай почує небо дивну пісню,
Й серце не охопить прикрий жаль,
Бо для Кого виграєш ти  -звісно!
Тільки не змовкай, прошу, рояль.

Побудуй гармонії акорди,
Щоб лунало форте - жми педаль,
Хай звучать приємні,  чисті ноти.
Не змовкай, гучніше грай, рояль.

Невблаганний час іржавить струни,
Непомітно відцвіте мигдаль...
Осінь сивиною хмар  насуне,
І замовкне зношений  рояль.
~ДЛВ~

*рояль тут - молодість