***

Анна Щидловская
Невідворотність в виборі шляху...
Немов стоїш над прірвою і мариш,
як п`яний самогубця на даху,
який тобі, звичайно, не товариш.

Це марення, чи сон, в якому ти –
живий, а не предмет у інтер`єрі.
Ти ніби весь відлуння висоти,
а не відбиток пальців на папері.

І ти розправиш крила і злетиш
туди, де стільки простору і волі,
відчувши, чи не вперше у житті,
потужний, наче вибух, поклик долі.