Жнива

Сергей Иванов 74
Корисной порада не знаю чи буде
Я хочу сказати, що різні є люди
Є люди бур’ян, що не вартий нічого
Є люди від мавп і є люди від Бога

Є люди потужні мов човен пустелі
Є люди кремезні, є люди як скелі
Є вітер, є вибух, кохання є крила
Є штормом незламні свободи вітрила

Зайдіть у любу соціальну мережу
Є люди - безпека, є люди - пожежі
Є люди, шо дійсно стоять дуже круто
Є люди - спокуса, є люди - отрута

Є люди пекучі, мов в серпні жнива
Цікаві є сильні, є люди – дива
Є - музика, згадка, є люди – життя
А є люди гальма, є – шлях в небуття

Є - хто одружився з ярмом на вікИ
Є свій між чужинців, і є навпаки
Є справжні, є чесні, як мур є міцні
Є ті, хто складає їм вірші й пісні

Є трохи без даху, є зовсім без стріхи
Є люди без страху, міцні є горіхи
Сумні є веселі, є горді й пихаті
Є блискавки люди, є зайві на святі

Є - заздрість, є ті, до чужого хто ласі
Герої є праці, є творчі естети
Є ті, хто колись загубився у часі
Є навіть прибульці із іншой планети

Є зорі ранкові, є подихи ночі
Бажання є щирість і сяючі очі
Є хвилі бурхливі немов океан
А ти хто Читач мій? Чи вирішив сам?

Але пам’ятай, є фінал у вистави
Не слово коли буде мовить а справи
І навіть коли ти свій паспорт отримав
Ще зовсім не значить, що ти вже людина

Чекати запізно, вже відлік зворотній
Ти може в останнє читаєш сьогодні
Нас час безупинно до краю жене
І хто що посіяв, той те і пожне