Спогад про малу батькiвщину

Олег Кравченко 38
        Валентинi ШЕВЧУК

Далеке місто Мураши…
Забуті лиця…
В серпанках літа –
стомлені ліси…
Струнких красунь ялин
бурштинова живиця
блищить на сонці
краплями роси.

Далеке місто Мураши…   
Там пахне глиця.
Несе гірчинку 
паровозний дим.
Далекий стук коліс… 
Трудяга-залізниця
немов вітає
теплий отчий дім.

Далеке місто Мураши…
Його покине
дівчисько юне,
проганяє сон…
Та довга ніч мине –
і потяг в Україну!..
Її зустріне
лагідний Херсон.

Далеке місто Мураши…
*  *  *

© Олег КРАВЧЕНКО
2019