Таямнiца паэта

Мечислав Курилович
    
Таямніцу абуджанай знічкі
Разгадаць не бярэцца Сусвет.
         Пётр Сямінскі

Таямнічая знічка ўвішная,
дзе і як ты пакінула след?
У Гародні пад спелаю вішняю
за разгадку ўзяўся паэт.