Кротови окуляри

Олександр Мачула
(Із книги "Дивні речі для малечі")

Цілу ніч кріт нору рив
й зір сердега посадив –
звір пошкодив капіляри,
став шукати окуляри.

Зранку він побіг в аптеку,
чергував там дід Лелека –
кріт грошима потрусив
й окуляри попросив.

Клацав дід червоним дзьобом,
дивовижно морщив лоба
і нарешті без базару –
відпустив цілих дві пари.

Кріт на радощах таких
до нори мерщій побіг,
штучні має тепер очі –
риє зранку і до ночі!

16, 17 липня 2019