Злива

Владимир Ружицкий
Радіє розбишака грім,
Та блискавки палахкотіють,
То Бог розпочинає дію -
Бажає вимити свій дім.
Вже дощ гамселить по дахах,
Неначе військо з неба лине,
А листячко радіє зміні,
Для нього пекло літнє – швах!
Калюжі злива наповняє,
Байдуже дітям, що не вщух,
Босоніж грають по дощу,
Та пісні радісні співають.