i m in love with someone that is not

Лорд Брайтон
i'm in love with someone, someone that is not
and i don't burn at night blinding and guiding light
i do not read the cards nor am i melting wax
they are not, and for that i give love the best one could ask

and i swing like a door on a bell-sounding hinge
i get open sometimes, then get shut in a binge
all are coming through me, some to light, some to mist
i'm in love with that someone who does not exist

oh, i'm in love with somebody who does not exist
and i pray G-d not let me see snow tracks of their feet
even where eyes or minds we no longer will need
even where there are no more desires to heed
i love..

every night mist is whispering: seek and you'll find
and the candle on a pane crackles loud as it dies
but i whisper in turn one and only resort:
i'm in love with somebody, somebody who's not


Андрей Мисин Я люблю человека, которого нет

Я люблю человека, которого нет,
И не жгу до утра ослепляющий свет,
Не гадаю на картах и воск не топлю.
Нет его, и за это его я люблю.

И болтаюсь, как дверь, на петлях-бубенцах -
То откроют меня, то захлопнут всердцах.
Все проходят насквозь - кто во тьму, кто на свет.
Я люблю человека, которого нет.

Я люблю человека, которого нет.

Ой, дай мне бог не увидеть в снегу его след!
Даже там, где глаза будут нам не нужны,
Даже там, где мы сами себе не важны...
Люблю.

Ночью шепчет мне темень: "Пойди, поищи!",
И свеча на окне, догорая, трещит.
Но шепчу, как молитву, упрямо ответ:
"Я люблю человека, которого нет".