от Азъ до Есмь

Алексей Гнутов
От Азъ и до Есмь, чрез Веди то Есть,
то Боги Глаголи Добро, коли счесть.
Гласит о том азбучных истин строка,
так было до сих, так сложили века.

Азъ Есмь Сварогъ, Сущий в Яви Творец,
и мысль, и слово, и делу венец.
Азъ Есмь начало, Азъ Есмь исток,
Азъ Есмь конец, коли выйдет мой срок.

***
Азъ Боги Веди Глаголи Добро Есть Есмь - это первая строка буквицы. Если считать образы буквиц, то получим послание заложенное Предками в эту строку (в моей интерпретации): "Я, Божьим наущением, несу добро миру во всем его многообразии!"