Каченя-рибаченя

Олександр Мачула
(Із книги "Дивні речі для малечі")

Каченя-рибаченя,
розвеселе пташеня,
одягло місінь на палку
й подалося на рибалку.

Насадило на крючок
найжирніший черв’ячок
і закинуло в кущі,
де клюють лини й лящі!

Довго не прийшлось чекати
розвеселому качаті,
та тепер потрібні сили –
упіймало крокодила!

Татко-качур допоміг,
крокодила переміг –
з сином носять чуні сірі
з крокодилячої шкіри!

18.07.2019