Ось скотилась зоря. Вот скатилась звезда

Виктор Прикипелов
Ось скотилась зоря. Наче впала на плаху.
Спалахнула і згасла на небесному тлі.
Мерехтлива безодня Чумацького Шляху
Роспростерла обійми навколо Землі.

Чисте зоряне небо. Нема ні хмарини.
Місяць ясний по небу, як господар пливе.
Десь не спить в далині одинока пташина
І співає щаслива, що в цім світі живе.

Опустилась на землю нічна прохолода
Подихом нам невідомих космічних мембран.
Свої тихо несе близька річечка води
Крізь іще несміливий світанковий туман.
  2019