Голодомор

Павло Гай-Нижник
                ГОЛОДОМОР

Неосягненний, терпко-згнітний солод,
Застиглий, мов в воланні сказу хор.
Тхне гласом оніміння й скону морок
З істот земних – покорчених потвор,
Й нутро їсть хробаком недбало. Холод
Віє задушливо, весь світ – наче декор.
Лише іржа скрегоче тілом, сотні голок
В життя встромляє чорний матадор
І душу п’є недбало з пульсу жаху голод.
Грає у піжмурки з свідомістю в терор
До божевілля розум. Дух зжирає сховок
Й висмоктує тремт серця смертний мор.

                Павло Гай-Нижник
                19 липня 2019 р.