Калi сустрэлiся з табой...

Юрий Боровицкий
***
Когда мы встретились с тобой,
Я был больной, с душою ржавой.
Александр Блок

Калі сустрэліся з табой,
Быў лістапад… душы бясконцай.
Мне свет здаваўся, бы ў пустой
Пустыні я, але без сонца.

Іржавая душа мая,
Як лістапад, святла жадала.
Цябе сустрэў, нібы зара
Мне крылы раптам распластала.

Быў лістапад. І цёмны змрок
Мне выядаў начамі вочы.
І толькі месяц, як прарок,
Свяціў, каб шчасця не сурочыць.

20 ліпеня 2019 г.