Пустота

Олександр Мачула
Як виглядає в світі пустота?
Чи можна передати її словом?
Не знаю, чим в цей раз твої вуста
у моє серце цілитимуть знову…

Не знаю і гадати не берусь,
на що ти ще, колись кохана, здатна.
Підступність, лицемірство і, боюсь,
жадОба – захопили тебе здАвна.

Чого бажаєш, вірна, ти в цей час,
чого весь час від мене ти бажала?
Кохаю, – говорила ти не раз
й майстерно маскувала хиже жало…

Як виглядає в світі пустота –
тепер я, люба, безперечно знаю.
Вона – отрута! Так і неспроста;
її ти часто називала… раєм.

20.07.2019