Звеличуйте нашi Карпати

Клавдия Дмитрив
Звеличуйте наші Карпати,
Оспівайте красу їх в піснях.
Має кожен про гори ці знати,
Й побувати на їхніх стежках.

Змалюйте ви рідні Карпати,
Палітру ви фарб підберіть,
Одягніть же ви їх  ,наче в шати.
Зелених найбільше візьміть.

Хай Карпати завжди зеленіють,
Щоб у них , мов у царство входить,
Над рівнем моря вони височіють.
Навчіться куток цей любить.

Намалюйте казкову Говерлу.
Й гору Яйко ви теж опишіть,
Опишіть ви красу їх і велич:
На полотно й на папір  покладіть.

Змалюйте красу дивовижну
Віршами , піснями , пензлем , пером.
Покажіть всю красу живописну
В розмах , мов орлиним крилом.

Опишіть живописні Горгани,
Синяк і Хом’як опишіть.
Як сонце з-за гір вранці встане…
Й про озера ви всім розкажіть.

Не забудьте ж бо ви Довбушанку
Й Піп-Іван Чорногірський  бо теж,
Покажіть красу ввечері й зранку,
Бо краса у Карпатах  без меж.

Опишіть Поганець і Укерню,
Великий й малий Лисаки.
По дорозі зустріть можна терня,
І гуляють же там  десь вовки…

Й Студенець ще десь там причаїся,
І красень десь там Синевір.
Я щаслива,що тут народилась,
На теренах Карпатських цих гір!

19.07.2019 р.