Молодым

Карпенко Наталия
Молодим

Закохані, закохані –
мов пташечки сполохані.
Та, годі вам вже критися, -
не бійтеся, любітеся.

Вам пестощі, мов ласощі, -
немає ліпше радощів,
а молодість замріяна
рожеві сни навіяла!

Рожеві сни із замками,
в них двері всі ще замкнені,
та місяць вам під ніженьки
вже простелив доріженьки.

Цілуйтеся ж під вишнями,
освідчуйтеся віршами,
освідчуйтеся мовою
лиш рідною, чудовою.

Милуйтеся, кохайтеся,
та з підлістю не знайтеся;
а бог узимку й літеплом
нехай дарує діток вам!
               
Липень 2017.