Гра-1

Хохол Хохотович
Гра в життя - одна з найважчих
Й найзаплутаніша з ігор,
То сміються в ній, то плачуть,
Розбавляють сльози сміхом.

В ній неспокій - крає душу,
Бо зі всіх відомих правил -
Тільки смерть зі знаком "мушу",
Інші - просто для забави.

Правил різних стоси, списки
Підлягають для нотацій.
Не туди як сунеш писок,
Ніс зазнає ампутації.

Як поводитись нікчемі -
Півжиття вбивають в мізки,
І летять роки даремні,
Залишивши пасма різки.

Смішно, аж до сліз буває,
Що старавсь прожить, як слід,
А виходить, що звичаї -
Тільки страху древній плід.

Що не ті плекав надії,
Не тим меседжам довіривсь,
І в заразній пандемії -
Сам себе приніс в офіру.