Нам 50!

Станислав Шастак
Нам 50! То ж двойчы 25!
I росквi сiл, i розум дастатковы!
I хоць хвiлiны ластаўкай ляцяць,
Ды кожны дзень прыносiць поспех новы!

Нам хочацца ўсiх зрабiць дабрэй,
Каб бесклапотна засыналi дзецi,
I каб ўсе спраўджалися скарэй,
I мелi б людзi шчасце на планеце!

Каб расцвiтаў пiвоняй родны край,
Каб ажыла Лiтоўская пагоня
Каб прыгажосць прыносiў месяц май,
А не сухмень, што маем мы сягоння!

Мы хочам свет пабачыць i пазнаць,
Дварцы агледзець, замкi i карцiны!
Нам 50, - то ж двойчы 25
I закахацца мы яшчэ павiнны!

Аб'ехаць свет, свiтаннi сустракаць
Пад пошчак салаўя, пад спеў шпачыны
I да знямогi цела адчуваць
Прызыўны позiрк любага мужчыны!

Нам 25! Зусiм не 50!
Дык паднiмай сяброўка келiх поўны!
Я п'ю за тое, каб i ў 70
Табе нiхто на свеце не быў роўны!!!
,