Ажаб... бир умр кутганим

Муфаззал Ходжаева 2
   ***
Ажаб...бир умр кутганим афсунгар
Кучли ишк...нахот,сен-ла,келибди?
Тил тишлаб,инградим,бу ут фусункор
Ловуллабди...кукуни нолибди
Бир ширин ийманиб,гойиб булибди
Муаттар елпугичи-ла,елпиб
Хушсиз-у,тушсиз калб,дардга тулибди
Куз ешларин гирдобида калкиб
Тавба...хазил деб,куз кочириш уйнаб
Билмабди,нафасга айланганин
Бирдан бу хазил кургур зилин фахмлаб
Отилибди жарга конлангани...
Сунг бора,видолашибди телбавор
Ках-кахлаб,мамнунлигин
билдириб
Пок кузларин кукга тикса бегубор
Ун-"Илохий ишк...булмас улдириб"
Титрабди...кисматга шукрона килиб
Осонгина оламни килиб дафн
Устихондан тобут ясабди шилиб
Кузларин... пардасидан, кафан...
       """