Жорстока мама. гумореска

Светлана Щербанюк
Непослух наш Іванко,
А "боротьба", яка?
Опісля попередження
Іде він до кутка.

Надується, як кулька
І скиглить, слізки ллє.
Терпи своє приниження
Тебе ж ніхто не б'є.

Але він винуватить
В жорстокості усіх:
"Пішов би жити, я від вас,
Якби ж то тільки зміг."

На вулиці йде дощик -
В квартирі грає в м'яч.
"Іванко, так не можна грать!"
Здіймає лемент, плач.

"В куток поставить мама.
Знесилишся з нудьги.
Про те, що я жорстока є
Мені не говори.

А хочеш, малювати?
Чи читання урок?"
Іванко вперто копа в м'яч.
"Ну що ж, іди в куток!"

Він три хвилини хлянув,
Зітхав і позіхав,
Навмисне дихав голосно -
Не втримався, сказав:

"Яка ж ти, мам, жорстока.
За що ж це до кутка
Поставила, невинних ти -
І віника й совка?"