Пародыя

Юрий Боровицкий
Александр Александрович Блок

* * *
                Тоску и грусть, страданья, самый ад,
                Всё в красоту она преобразила.
                Гамлет


Я шёл во тьме к заботам и веселью,
Вверху сверкал незримый мир духов.
За думой вслед лилися трель за трелью
Напевы звонкие пернатых соловьев.
И вдруг звезда полночная упала,
И ум опять ужалила змея…
Я шел во тьме, и эхо повторяло:
«Зачем дитя Офелия моя?»


2 августа 1898

Пародыя

Калісьці п’яны Саша Блок
Ішоў к турботам цераз змрок.
І нюхаў нечыя духі,
І думаў пра свае грахі.
Спявалі гучна салаўі,
Птушыныя яны былі.
І зорка з неба – бац! – упала,
Нібы змяя ўваткнула джала.
Так Саша Блок ішоў праз змрок.
Афелію прызначыў рок!

23. 07. 2019 г.