Чисте небо...

Анита Левицкая
Чисте небо, вільна стежка,
Вітру повна голова.
Вранці будить яр безмежний
Пісня світла і жива.

У юрбі, що гомінкою
Хвилею у даль тече
Відгук пам'яті старої -
Сотні впізнаних очей.

Люди, образи, події,
Вийшли, наче з небуття.
Вітер спогадів навіяв
Сни минулого життя.

Все зійшлось, мов так і було -
Так, як мріялось давно.
Де майбутнє - там минуле,
Сон чи правда - все одно.

Все здійснилося, як треба.
Срібні промені життя,
Обійняли землю й небо -
Вниз немає вороття!