Без названия. трасянка

Игорь Александрович Пинчук
У нашым доме ўсіх глаўней,
Мірановічаў Сяргей.
Ён пачыніць кран з вадою,
Скосіць поле з лебядою.
Калі сільна папрасіць,
Можа мэблю панасіць.
У зімку снег ён прыбярэ,
Летам кветачкі палле.
А яшчэ ў свой выхадны,
Ён наносіць ўсім вады.
І суседцы бабе Вале
Ён аддаў свае сандалі.
З ранку ўстане і хутчэй,
Напячэ ён калачэй.
Потым хутка на работу,
Цэлы дзень яго ў турботах.
Усё смецце на дварэ,
Ён савочкам прыбярэ.
На дзіцячай,на пляцоўцы,
Пасадзіў ён тры ядлоўцы.
Чыста стала і прыгожа,
Бо глядзіць за ўсім Сярожа.